Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

WooCommerce

Vi har specialiserat oss på WooCommerce sedan 2013 och brinner för Open Source-alternativet. Idag nästan tio år senare har vi vänt på varenda sten och kan plattformen utan och innan. Inget projekt är idag stort nog och vi ser många fördelar att kombinera sitt e-handelsprojekt med både WordPress och WooCommerce.

Användarvänligt, anpassningsbart och rätt i tiden

Där har ni WooCommerce. En av fördelarna med just WooCommerce är att du verkligen kan växa utan att behöva byta teknisk plattform. Alla populära integrationer står redo. Du har världens bästa CMS i bakluckan för att hantera innehåll, kampanjer, bilder och SEO. Tillgången av nya väldokumenterade plugins och tillägg ökar varje dag – vilket för det möjligt att bygga och anpassa precis den e-handelslösning du önskar och behöver.

Så här arbetar vi med WooCommerce

WooCommerce är precis som WordPress oerhört flexibelt och anpassningsbart. Det är lätt att göra fel och ganska svårt att göra rätt. Därför krävs många timmar av kunskap och erfarenhet för att inte köra i diket. Ett WooCommerce-projekt kräver en bra balans mellan välskriven kod, rätt och lagom mängd utvalda plugins och tillägg, tillsammans med en stabil och kraftfull driftmiljö.

Vilken funktionalitet och vilka betalsätt

Innan vi gasar på och börjar koda är det precis som i vilket vanligt webbprojekt som helst: funktioner behöver definieras och det är bra att ha en kravspecifikation tillhands. Det är faktiskt ännu viktigare i ett e-handelsprojekt. Det är så otroligt tekniktungt och för att undvika missförstånd eller olika målbilder över hur något ska fungera eller se ut, ser vi alltid till att funktionsbeskriva varje vy och varje flöde på detaljnivå. Kan vi redan från start få tillgång till en kravspecifikation är det förstås mycket enklare för oss. Det är också bra att från start bestämma vilken eller vilka betaltjänster sajten ska använda.

Koppling mot ERP, CRM eller TA-system

Hand i hand med funktioner står integrationer. En integration kan betyda ett par olika saker men oftast menas någon form av koppling mot ett affärssystem (ERP), CRM- eller TA-system. Vi har erfarenhet av integrationer mot Fortnox, Visma och Unifaun. Integrationerna kostar alltid någon form av licenskostnad per år för att upprätthålla kommunikationen och underhållet mellan WooCommerce API och systemets API.

Design och användarupplevelse

Skillnaden mellan att bygga en traditionell webbplats och en e-handel är detaljerna i designen och användarupplevelsen (UX). I en e-handel befinner sig oftast besökaren i ett framåtlutat läge och interagerar mycket mer frekvent med ytor, knappar och fält. Design (UI) och användarupplevelse (UX) är otroligt viktiga när det gäller e-handel där varje besökare ska konverteras till en kund. Lika viktig blir även konverteringsoptimering (CRO) när väl webbplatsen är lanserad. Är du intresserad kan du läsa mer om hur vi arbetar med design och UX på Tankbar.

Valuta, moms, frakt, kategorier, attribut, produkter och varianter

Det är en hel del engångsinställningar som behöver göras i WooCommerce. Vi hjälper dig med detta. Mycket behöver ställas in och det är viktigt att det görs rätt från start.

Man kan till exempel tänka sig att ställa in decimaler på priser från 2 till 0 för att visa svenska priser på ett ”korrekt sätt”. Men då uppstår ett problem med momsavrundningar och det blir fel på fakturorna i Klarna. Istället så trimmar vi bort så att 99,00 kr istället visar 99 kr genom en bit kod som placeras i ditt tema. Hur var det nu med moms på frakten? Lugn, vi fixar det.

Utveckling och implementering

När funktionerna är specificerade, strukturen är satt, designen är godkänd och WooCommerce är grundkonfigurerat är det dags att börja implementera och programmera. Vi utgår från en mall som vi på Tankbar har tagit fram.

Site builders som Visual Composer är numera ett minne blott och vi förlitar oss helt på ACF Pro och WooCommerce väldokumenterade hooks och filters för att göra de anpassningar vi behöver. Givetvis behövs några väl utvalda tillägg från WooCommerce.com. I vissa mindre projekt utgår vi från WooCommerce egna grundtema Storefront och gör ett så kallat barn-tema med kundens anpassningar, färger och former.

Vill du, kan du läsa mer detaljerat hur vi arbetar med utveckling i WordPress. Vill du läsa om ett projekt där vi tagit ut svängarna rejält med WooCommerce ska du titta in vårt case om Nöjesresor.se.

Drift och underhåll

En e-handel kräver betydligt mer prestanda än en vanlig webbplats. Du har oftast ett högre tryck i form av fler besökare samtidigt som du eller dina kollegor skriver mycket ändringar mot databasen när ni arbetar med produkter, kampanjer eller ordrar i admin / backoffice.

Sajten har mer komplex och avancerad funktionalitet och oftast någon form av integration som antingen går i realtid eller under natten. E-handeln kräver också stabilitet och snabba svarstider så att besökarna inte lämnar. Idag arbetar vi utöver vår egen serverdrift med Digital Ocean och norska Servebolt. För oss är detta oerhört prioriterat och viktigt.

Vi erbjuder också ett förlängt SLA till alla våra e-handelskunder som vi kallar SLA Guld. Med en stabil drift och ett service- och supportavtal ska du känna dig trygg med din e-handelssatsning hos oss på Tankbar.

Är det dags att utveckla e-handeln? Ta gärna kontakt med oss.