Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sökmotoroptimering – SEO

Vill du öka synligheten för din webbplats i sökmotorernas organiska resultat? Då är sökmotoroptimering (SEO) en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Vi på Tankbar vet att det kan vara en överväldigande uppgift att hålla koll på alla delar av SEO, men vi är här för att hjälpa dig på vägen.

Varför ska du arbeta med din SEO?

Genom att arbeta med din SEO kan du förbättra din webbplats trafik och placeringar i sökmotorerna. Detta kan öka förtroendet för ditt företag, öka försäljningen och hjälpa dig att nå din målgrupp på ett mer effektivt sätt. SEO handlar om att skapa en webbplats som sökmotorerna kan förstå och ranka högre i sökresultaten.

Att optimera din webbplats för SEO innebär att göra förbättringar på din webbplats, som att optimera dina sidor för relevanta sökord och sökfraser, förbättra länkstrukturen och webbplatsens struktur samt att skapa kvalitativt innehåll. Genom att ta itu med dessa aspekter av din webbplats kan du öka dina chanser att ranka högre i sökmotorernas resultat.

När är de bästa tillfällena att göra en SEO-analys?

  • Vid uppstart av ett nytt webbprojekt är det viktigt att göra en nulägesanalys för att se vilka förutsättningar som finns och hur man kan optimera sajten för sökmotorerna.
  • När man börjar arbeta med sin SEO är det bra att göra en större analys för att få en helhetsbild av sajten och dess sökbarhet. Detta kan hjälpa till att identifiera eventuella problemområden och sätta upp en strategi för förbättring.
  • Löpande SEO-analys och arbete är viktigt för att hålla sajten uppdaterad och relevant för sökmotorerna. Detta kan bidra till att förbättra sökresultaten och hålla sajten konkurrenskraftig på lång sikt.
  • Efter en ombyggnad av en befintlig webbplats eller lansering av en helt ny webbplats, är det viktigt att göra en efterföljande SEO-analys för att säkerställa att sajten presterar optimalt och att eventuella problem som uppstått kan åtgärdas.

Vad vi kan hjälpa er med som en SEO byrå

Keyword Research (Sökordsanalys)

Tidigt i processen gör vi en noggrann sökordsanalys, där vi tittar på hur Google ser din webbplats och vilka nyckelord som är viktiga för din verksamhet. Vi sammanställer även närliggande och semantiska sökord för att ge en helhetsbild. Allt detta blir ett viktigt underlag för att optimera sajten On-page i nästa steg.


Onpage-SEO

En viktig del av en SEO-analys är on-page optimering, vilket innebär att man optimerar innehåll och struktur på sin webbplats för att ranka högre på sökmotorer. Det är en nödvändig grund för att kunna bygga eller justera sajten och för att uppnå framgång med SEO. On-page optimering inkluderar bland annat förslag och rekommendationer kring struktur, innehåll, bilder, internlänkar och övrig disposition. Genom att arbeta med dessa åtgärder kan man öka sin synlighet på sökmotorer och locka till sig mer trafik till sin webbplats.


Teknisk-SEO

Tekniska förutsättningar ändras hela tiden på nätet, och det kan påverka din webbplats. Genom att genomföra en Site Audit varje kvartal, kan vi titta på alla tekniska aspekter och identifiera möjliga förbättringsåtgärder. På så sätt kan vi säkerställa att din webbplats är uppdaterad och optimerad för sökmotorerna.


UX-analys

En UX-analys fokuserar på användarupplevelsen på din webbplats och är en viktig del i att förbättra konverteringar och kundnöjdhet. Vi går igenom sajten steg för steg och identifierar utmaningar och möjligheter för att öka användarvänligheten. Resultatet blir en handlingsplan med konkreta rekommendationer som tar hänsyn till både design och funktionalitet.


Analytics och spårning

Vi arbetar tillsammans med er för att granska era verktyg och konfigurera spårningsmetoder, vilket säkerställer att vi har en solid grund för noggranna SEO-analyser.

Ytterligare delar vi ser över

SEO kan vara komplex eftersom det omfattar en mångfald av aspekter, från tekniska element och webbplatsens innehåll till länkar från andra webbplatser. Vi noggrant granskar alla dessa olika komponenter för att få en djupgående förståelse av hur er webbplats presterar och var vi kan göra förbättringar.

Konkurrentanalys

Hur står du dig mot dina konkurrenter? Vill du hålla ett öga på hur det går för dina konkurrenter eller se de gjort för att ranka bra för sina sökord?

Brutna länkar

En viktig del är interna och externa länkar på din webbplats. Både till antal och vart de går. Det är också viktigt att de är intakta. Vi kontrollerar allt sådant i samband med att vi gör en Site Audit.

Länk-analys

Även om vi aktivt inte arbetar med att bygga Off-page optimering så är det viktigt att hålla koll på vilka inkommande länkar din domän och webbplats har. Vi tittar till detta och ger rekommendationer på vad som bör göras.

Lokal SEO

Lokal SEO, eller sökmotoroptimering för lokala företag, är en digital marknadsföringsstrategi som syftar till att förbättra synligheten för företag på internet i specifika geografiska områden. Genom att använda lokala söktermer och optimerade närvaro på plattformar som Google My Business kan företag ranka högre i sökresultaten när potentiella kunder söker efter tjänster eller produkter i deras närhet. Lokal SEO hjälper företag att nå en mer relevant publik och öka chansen att kunder hittar dem när de behöver dem lokalt.

Korrigera duplicerat innehåll

Duplicerat innehåll kan skada din webbplats ranking på sökmotorerna. Vi hjälper dig att hitta och korrigera duplicerade titlar, innehåll och meta-beskrivningar så att Google på rätt sätt kan indexera din webbplats.
Om du arbetar med en större sajt eller e-handel är duplicerat innehåll något som lätt uppstår. Vi hjälper dig att hitta duplicerade titlar, innehåll och meta-beskrivningar så att du kan korrigera detta och därmed hjälpa Google att på rätt sätt indexera din webbplats.

Förbättra din Pagespeed

En snabb och smidig webbplats är viktigt för att användarna ska stanna kvar och för att Google ska ranka din webbplats högt. Vi kan hjälpa dig att förbättra Pagespeed både för desktop och mobil.

Rapportering och möte

Efter att vi har sammanställt våra insikter och förslag på åtgärder skriver vi en detaljerad rapport. Sedan bokar vi in ett möte där vi tillsammans går igenom rapporten och diskuterar de olika punkterna. Vi är öppna för frågor och feedback, och vill säkerställa att du förstår våra rekommendationer och känner dig trygg i nästa steg av processen.

Löpande SEO för ett bättre resultat

Att arbeta med SEO är viktigt för att synas och nå ut till din målgrupp på nätet. Men det är inte en engångsgrej som du kan göra och sedan glömma bort. För att uppnå och behålla en hög rankning på sökmotorerna behöver du kontinuerligt arbeta med din SEO.

Vi erbjuder ett löpande SEO-upplägg som ger dig möjlighet att förbättra din webbplats på flera olika sätt. Genom att genomföra åtgärder och återkopplingar regelbundet, kan vi se till att din sajt rankar högre på sökmotorerna över tid.

Få rådgivning av våra SEO-specialister

Vi förstår att det kan vara överväldigande att försöka förbättra sin webbplats, och att det är svårt att veta vart man ska börja eller vilka steg som ska tas. Men oroa dig inte, vår SEO-specialist är här för att hjälpa dig.

Med vårt erbjudande om personlig rådgivning från våra SEO-specialister, kan du vara säker på att du får den hjälp du behöver för att förbättra din SEO-strategi. Vi är här för att guida dig igenom processen och besvara alla dina frågor.

Låt oss tillsammans arbeta för att förbättra din webbplats och öka din synlighet online.Det är uppskattat av våra kunder och ger er en möjlighet att hålla koll på utvecklingen av er SEO-strategi.

Kontakta oss för att ta första steget till ökad synlighet online!