Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sociala medier

Du bör finnas där dina kunder finns. Därför är sociala medier en självklarhet för så gott som alla företag. De är perfekta plattformar för dialog och för att stärka varumärket och kundrelationen. Men hur lyckas man med sin närvaro i sociala medier?

Annonsera i sociala medier

Sociala medier är idag självklara alternativ för marknadsföring och kommunikation. De är perfekta plattformar för dialog och möjlighet att stärka varumärket och kundrelationen. Nyckeln att lyckas med sin annonsering är att rikta den mot rätt målgrupp – att innehållet blir intressant för de som tar del av kampanjen.

Viss information lämpar sig på Facebook, annan på Instagram, en tredje på LinkedIn och ibland är YouTube det bästa forumet. Vi kan hjälpa dig i valet av plattformar och ser till så att effekten av din annonsering maximeras.

Kanaler vi arbetar med

Facebook annonsering

Kampen och konkurrensen att ta plats i användarens nyhetsflöde är stenhård. Det krävs både kunskap och fingertoppskänsla för att lyckas. Vi skräddarsyr dina annonskampanjer så att de når genom bruset till din målgrupp, som sedan kan sprida budskapet vidare.


Instagram annonsering

Att annonsera på Instagram är effektiv marknadsföring för att nå en bred publik och öka medvetenheten om ditt varumärke, driva trafik till din webbplats, öka försäljningen och mycket mer. Instagram-annonser kan vara i form av foton, videor eller karusellinlägg och kan visas i användarnas flöden, i Instagram Stories eller i Utforska-sektionen.


LinkedIn annonsering

LinkedIn är en plattform för yrkesnätverk och har över 800 miljoner användare världen över. De flesta användarna är yrkesverksamma och beslutsfattare. Här kan du knyta till dig nyckelkompetens och skapa nya affärstillfällen. LinkedIn är perfekt för till exempel platsannonsering och B2B-marknadsföring.


YouTube annonsering

Se till att synas där alla tittar. YouTube har över två miljarder användare, finns i mer än 100 länder, på över 80 språk och erbjuder ett stort utbud av innehåll från hela världen. Genom att rikta videoannonser på YouTube kan du visa upp ditt företag för potentiella kunder när de är som mest mottagliga. Med ett brett urval av faktorer som demografiska grupper, intressen, placeringar och remarketing-listor kan du nå helt rätt målgrupper baserat på vilka personerna är, vad de är intresserade av och vilket innehåll de tittar på.

Social mediestrategi / Contentstrategi

För att trivas och blomstra i den snabbrörliga världen av sociala medier behövs en väl genomtänkt medie- och contentstrategi. Hos Tankbar lägger vi grunden för din framgång genom att utveckla en strategi som skapar långsiktiga relationer och affärsnytta via sociala medier. Vi vägleder dig till de mest relevanta kanalerna och ger tydliga mål för hur ditt företag bör kommunicera. Genom att definiera närvaron i varje kanal, från uppdateringsfrekvens till målgrupp, innehåll och tonalitet, skapar vi en stark grund för din sociala medier-närvaro.

Med en mediestrategi som kompass blir det enklare att prioritera, delegera, analysera och utvärdera arbetet på sociala medier. Alla nödvändiga fakta och riktlinjer finns samlade inom strategin och den blir ditt verktyg för att navigera framgångsrikt i den dynamiska världen av sociala medier.

Sätt att synas på sociala medier

Det finns två huvudsakliga sätt att nå din målgrupp på sociala medieplattformar: genom organiskt flöde och annonsering, inklusive sponsrade inlägg. Skillnaden mellan de två ligger i hur du når din publik och vilken typ av resultat du kan förvänta dig.

I grunden handlar valet mellan organiskt flöde och annonsering om en balans mellan tid, resurser och mål. Många framgångsrika strategier inkluderar båda aspekterna, där organiskt flöde bygger en stark följarskara medan annonsering kompletterar för att nå ut till nya målgrupper och snabbt uppnå specifika affärsmål.


Organiskt flöde

Organiskt flöde refererar till innehåll som sprids naturligt på sociala medier utan att du betalar för att öka dess räckvidd. Detta innehåll bygger på din förmåga att skapa engagerande, delningsvärt och relevant material som din målgrupp frivilligt interagerar med. Organiskt flöde bygger på autentiska följare och engagemang och är mer tidskrävande att bygga upp, men det kan leda till starkare relationer med din målgrupp på lång sikt.


Annonsering och sponsrade inlägg

Å andra sidan innebär annonsering och sponsrade inlägg att du betalar för att få ditt innehåll att visas för en bredare eller specifik målgrupp. Detta kan vara ett kraftfullt verktyg för att snabbt öka synligheten och nå nya användare. Sponsrade inlägg är organiskt innehåll som du väljer att marknadsföra genom att betala för att det ska visas för en bredare publik än din befintliga följarskara. Denna metod ger dig mer kontroll över vem som ser ditt innehåll och när det visas.

Planering, innehåll, publicering och efterarbete

När strategin är klar börjar det viktiga innehållsarbetet. Nu ska medierna fyllas med information. Detta arbete kan utföras på olika sätt. Antingen gör ni allt själva, vi delar på ansvaret eller vi sköter allt. I de fall Tankbar sköter planeringen tar vi fram ett månadsupplägg som anger vilka dagar respektive socialt medium ska uppdateras.

Du får en kalendervy som visar månadens inlägg och en rapport med inläggen som du får godkänna. Därefter sker publicering och det viktiga efterarbetet med att interagera med målgruppen. På sociala medier vinner man mest på att vara personlig och sätta produkten i ett sammanhang, så att människor verkligen känner något. Det är viktigt att du alltid svarar, kommenterar och gillar dina följare när de interagerar med dig.

Sociala medier

Vill du synas i sociala medier? Kontakta oss.