Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Google Ads – SEM

Marknadsför dig på världens största sökmotor tillsammans med oss! Nå rätt kunder vid rätt tillfälle genom att nyttja Googles möjligheter. Google Ads har stort inflytande på din sajt och den försäljning som annonserna kan generera. Googles spelar en central roll oavsett om det är via Google Shopping, Remarketing, Söknätverket, Youtube eller Display som du når dina kunder.

Varför annonsera på Google?

Vi vet alla att när vi vill ha svar, hitta de bästa erbjudandena eller upptäcka nya äventyr, då är Google vår mest pålitliga guide. Med nästan 7 miljarder sökningar varje dag är Google inte bara en sökmotor, det är en port till en värld av möjligheter – och du kan vara där, synlig för dina potentiella kunder när de behöver dig som mest.

Google Ads är inte bara ett sätt att marknadsföra, det är en strategi för att få ditt företag att växa. Oavsett om du vill öka försäljningen, locka fler besökare till din webbplats eller bara sprida medvetenhet om dina fantastiska produkter och tjänster – vi har verktygen som behövs för att göra det möjligt.

Några vanliga anledningar att marknadsföra er på Google är:

  • Konkurrenter syns på ert namn
  • Ni syns inte i toppen av sökresultaten
  • Ni vill få fler leads, kontakter och bokningar
  • Ni vill få in mätbara resultat från e-handel eller bokningssystem

Google annonseringssätt

Vi erbjuder ett brett spektrum av annonseringssätt då vi förstår att varje företag är unikt och har sina egna mål och utmaningar. Därför anpassar vi våra annonseringsstrategier för att säkerställa att de är i linje med dina specifika behov.

Oavsett om du vill öka försäljningen, öka webbplatstrafiken, bygga varumärkesmedvetenhet eller nå andra affärsmål, kan vi skapa en skräddarsydd plan som fungerar för dig.

Sökordsannonser (Responsiva annonser)

Sökordsannonsering ger dig fördelen att synas även på sökord där din organiska ranking kanske inte är optimal. Dina annonser kan också dominera sökresultaten och placera sig högre än det organiska innehållet, vilket ger dig en ännu större chans att fånga användarnas uppmärksamhet och leda dem till din webbplats. Med sökordsannonsering får du alltså inte bara ökad synlighet, utan också möjligheten att ta över viktiga positioner i sökresultaten.

Dynamiska annonser

En komplement till sökordsmarknadsföring är användningen av dynamiska annonser. Dessa annonser kan dra nytta av de flesta webbplatser och anpassar automatiskt sina annonstexter efter de specifika sökfraser de riktar sig till och de målsidor eller sidorgrupper du har valt att marknadsföra.

Dynamiska annonser är en mångsidig verktygslåda som kan ha flera fördelar. De kan hjälpa till att synas i sökresultat för specifika sökfraser, inklusive ert eget företagsnamn (om så önskas), och ökar chansen att nå en bred målgrupp genom att anpassa sig till relevanta sökningar.

Google Shopping

Google Shopping är en e-handelsplattform som låter dig visa dina produkter direkt i Googles sökresultat. Det är en effektiv metod för att nå ut till potentiella köpare och öka försäljningen online.

Youtube / Video kampanj

Använd filmer för att nå nya och gamla målgrupper. Video-annonsering har varit på framfart länge och syns allt mer i sociala medier och runt om på nätet i både korta och längre format.

Vi har professionella och erfarna foto- och filmproducenter under vårt tak som kan hjälpa dig att få snyggt producerade bilder och filmer till er hemsida, sociala medier och annan marknadsföring.

Med Google Video Ads når du ut på Youtube som är världens näst mest använda största sökmotor, endast efter Google. Med 2 miljarder användare per månad finns det många kunder för er marknadsföring nå ut till med möjlighet till specifik målgruppsinriktning.

Performance Max-kampanjer

Performance Max är en avancerad Google Ads-kampanjtyp som optimerar ditt marknadsföringsbudget för att maximera resultatet. Den använder maskininlärning/AI för att nå rätt och stor publik och öka konverteringarna på webbplatsen.

Det är också denna kampanjtyp som du nyttjar för att nå ut med dina e-handelsprodukter. Det som tidigare hette Shopping Campaigns ingår nu under Performance Max. Du marknadsför då dina produkter via ett flöde kopplat till Merchant Center.

Performance Max använder följande kanaler: Google Search, Display- och Video-nätverken, Youtube, Gmail och Googles nyhetsflöde.

Remarketing

Remarketing är en smart taktik som riktar annonser till personer som tidigare har besökt din webbplats. Det ger dig en andra chans att locka tillbaka besökare och öka chansen att de konverterar till kunder eller återkommer till din webbplats.re i Google Ads.

Displayannonsering

Använd världens största displaynätverk för att få många visningar och klick till webben.
Vi hjälper er att definiera en målgrupp utifrån Googles urval och skräddarsyr specifika målgrupper.

Display är också en vanlig kampanjtyp för remarketing där er sida tillåts att visas till tidigare besökare, kunder som har lämnat varukorgen och andra besökare. Vi kan hjälpa er att sätta upp remarketing-listor via Google Analytics 4.

PPC – Pay Per Click

På Google Ads betalar du enbart för de individer som faktiskt visar intresse genom att klicka på din annons, inte för att dina annonser visas. Det innebär att ni kan exponeras för en bred publik, men ni debiteras enbart när någon tar steget att interagera genom att klicka på annonsen.

Hur kommer vi igång med er Google Ads-annonsering?

När vi tar oss an ett nytt Google Ads-projekt är vårt första steg alltid att förstå din specifika situation och dina mål. I de flesta fall börjar vi från grunden genom att noggrant utforska din verksamhet, dina målsättningar och din månadsbudget. Varje aspekt av din annonsstrategi anpassas sedan exakt efter din situation och målgrupp.

I vissa scenarier kan vi även ta över förvaltningen av en existerande kampanj. Detta kan inträffa om tidigare förvaltning har brustit eller om kampanjen har avslutats av olika skäl. I sådana fall anpassar vi vår strategi för att förbättra resultaten och uppfylla dina mål.

Vårt tillvägagångsätt för Google Ads-projekt

Keyword Research (Sökordsanalys)

En grundlig sökordsanalys är nyckeln till framgång i Google Ads. Vi identifierar de mest relevanta sökorden för din verksamhet, inklusive långsvansord, och skapar en solid grund för dina kampanjer.

Skapa kampanjstruktur

En effektiv kampanjstruktur är avgörande för att nå rätt publik med rätt budskap. Vi utformar en struktur som optimerar ditt annonsinnehåll och förenklar förvaltningen av dina kampanjer.

Sätter upp annonsgrupper, annonstexter och annonstillägg

Vi skapar noggrant utformade annonsgrupper och skräddarsydda annonstexter som lockar din målgrupp och ökar klickfrekvensen. Dessutom implementerar vi relevanta annontillägg för att förbättra annonsens synlighet och effektivitet.

Konverteringsspårning genom Google Tag Manager (GTM)

För att mäta kampanjens framgång integrerar vi konverteringsspårning genom Google Tag Manager. Detta ger dig insikter om hur annonserna driver handlingar på din webbplats och hjälper oss att finjustera din kampanjstrategi.

Förvaltning, rapportering och uppföljning

Förbättringar baserat på erfarenhet. Att ta emot ett uppdrag, göra en insats och sedan bara sitta och relaxa är givetvis ganska enkelt i den här digitala annonsvärlden. Vi vill inte arbeta så. Vi vill jobba med uppföljning, optimeringar och genomgångar så att du förstår vad som sker när vi jobbar och utvecklar din digitala närvaro.

Beroende på din ambition och avtalsnivå ser vi till att förvalta och optimera ditt konto och era kampanjer.

Optimering av kampanjer

Här vidareutvecklar och justerar vi kampanjerna, annonstexter och annonstillägg. Genom bra copy, relevant sökordsmatchning och användning av negativa sökord så bygger vi en hög CTR för dina respektive kampanjer. Relevans For The Win!

Anpassa relevanta landningssidor

För att få ut det bästa av dina Google Ads-kampanjer är det avgörande att dina målsidor är i harmoni med användarnas sökintention. Sidan bör vara både engagerande och lätt att konvertera på, eftersom detta inte bara ökar din engagemangsnivå utan också resulterar i en hög Quality Score i Google Ads.

För att uppnå detta kan det vara nödvändigt att optimera din landningssida för sökmotorer (SEO). Detta kan vi hjälpa er med. Vi erbjuder inte bara insikter och rådgivning utan kan även hjälpa dig att omarbeta och uppdatera sidans innehåll. På så sätt säkerställer vi att dina besökare inte bara hittar vad de söker, utan också är benägna att vidta de åtgärder du önskar att de ska ta.
Läs mer under Content

Optimering av bud

Vi optimerar dina bud för att maximera avkastningen på din investering. Genom noggrann analys av kampanjdata och strategisk justering av budnivåer säkerställer vi att dina annonser syns vid rätt tillfällen och för rätt målgrupp. Målet är att maximera din synlighet och klickfrekvens medan vi bibehåller en kostnadseffektiv annonsbudget.

Analys av sökord, negativa sökord etc

Vi granskar och optimerar kontinuerligt ditt sökordsurval för att säkerställa att dina annonser visas för relevanta sökningar och undviker onödiga kostnader på irrelevant trafik. Detta är en nyckelkomponent för att upprätthålla hög relevans och effektivitet i dina kampanjer.

Framtagning av rapporter med Looker Studio

Rapporter är det fönster genom vilket vi analyserar din kampanjprestation och skapar insikter för förbättring. Vi skapar noggrant sammanställda rapporter med data från Google Ads och Google Analytics 4. Dessa rapporter ger dig en tydlig bild av hur dina kampanjer utvecklas över tid och hjälper oss att identifiera möjligheter för optimering och tillväxt. Vi använder oss också av Looker Studio för att enklare förmedla kampanjernas prestationer.
Läs mer om Looker Studio här

Så om du är redo att ta din digitala närvaro till nästa nivå …

… och få ut det absolut bästa av dina Google Ads-investeringar, så är vi här för dig. Låt oss tillsammans skapa kampanjer som sticker ut, lockar rätt kunder och driver tillväxt för ditt företag.

Kontakta oss idag för att komma igång och låt oss ta hand om din Google Ads-strategi, medan du fokuserar på att driva ditt företag framåt. Tillsammans kan vi nå nya höjder och säkerställa att varje krona du investerar i annonser ger resultat!

Intresserad att prata Google Ads? Kontakta oss.