Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Webbdesign

Webbdesign, gränssnittdesign, User Interface. Kärt barn har många namn, men tillslut bottnar det i design för webben. Kraven för webbdesign skruvas stundtals från månad till månad. Användarvänlighet, enheter, tillgänglighet, målgrupper, kundresor. Hos oss på Tankbar finns den samlade erfarenheten så du och din verksamhet prickar rätt.

Hörnstenar i webbdesign

UX-design och tillgänglighet

UX-design innefattar riktlinjer för att säkerställa en positiv användarupplevelse, inklusive tillgänglighet, användbarhet och användarcentrerad design. UX-designen är resultatet av UX-researchen.

Idag blir tillgänglighet och WCAG-regler (Web Content Accessibility Guidelines) allt viktigare. Beroende på vilka krav din verksamhet har så hjälper vi till så att du uppfyller det ni har kommit överens om inom bolaget. Vi utmanar era färger och toner för att se till att CTA och viktiga ytor är tillräckligt kontrastrika och att t ex en ikon alltid förtydligas med en label eller att du kan tabba dig runt på webbplatsen.


Designsystem

Som vi nämnde tidigare så är det oerhört värdefullt för din verksamhet att ha ett välutvecklat designsystem.

Man kan sammanfatta det vid en samling återanvändbara komponenter, som till exempel navigationsmenyer, formulärfält, knappar och kort, som kan användas i all fortsatt löpande utveckling och optimering av din sajt.


Low-Fi & Wireframes

En Low-Fi skiss över sajten eller projektet tar vi fram i de alla flesta fallen. Fördelen här är att i ett tidigt skede ringa in de viktigaste elementen, flöden och interaktionerna.


Gränssnittsdesign

Att utifrån UX-research, er varumärkesidentitet och ett designsystem sy ihop allt i det som ska bli era nya eller uppdaterade webbplats är en konst i sig. Men det är också här allt kommer samman. Sidhuvud, navigation, sidfot, startsidan, alla block, alla ytor, alla vyer, alla templates och funktioner och den mycket viktiga mobila designen. Oftast är den så pass viktig idag att hela designprocessen utgår från mobilen, du har säkert hört det slitna uttrycket ”mobile first”.

Adam, UI-designer.

Designsystem

I dagens digitala landskap är designsystem ett värdefullt verktyg för organisationer som strävar efter att leverera enhetliga och högkvalitativa användarupplevelser över olika kanaler och produkter.

Genom att implementera ett designsystem kan du säkerställa att din produkt eller tjänst erbjuder en konsekvent och användarvänlig upplevelse. Detta leder till ökad användartillfredsställelse och skapar ett starkare varumärke genom en professionell och enhetlig design.

Ett välutvecklat designsystem effektiviserar arbetsprocessen genom att tillhandahålla en omfattande samling återanvändbara designelement. Detta möjliggör snabbare skapande av nya designer utan att behöva börja från grunden varje gång, vilket sparar tid och resurser.

Ett designsystem gör det enkelt att hantera designändringar och uppdateringar. Genom att uppdatera specifika designkomponenter kan du snabbt och enkelt sprida ändringar i hela systemet. Detta underlättar skalning av din produkt eller tjänst över tid och förenklar hanteringen av nya funktioner och plattformar.

Exempel på projekt där vi hjälpt till med designsystem

Sörmlandsleden mobil

Sörmlandsleden

Målsättningen är att ge människor möjlighet till lättillgängliga och unika naturupplevelser. Cirka 200 av Föreningen Sörmlandsledens medlemmar arbetar aktivt och ideellt med att hålla leden öppen och i bra skick för att alla ska kunna vandra i vår vackra natur.

Se case
Digitala Nyköping

Digitala Nyköping

Målet med Digitala Nyköping var att skapa fler möjligheter att handla från lokala butiker online. En digital torghandel öppen dygnet runt som samtidigt fungerar som ett digitalt skyltfönster som främjar fysiska besök i butikerna.

Se case

Behöver ni hjälp med webbdesign i ert projekt?