Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Varumärkesidentitet

Varumärkesidentitet är företagets visuella, verbala och känslomässiga personlighet gentemot sina kunder och intressenter. Det handlar om att skapa och kommunicera en tydlig och konsekvent bild av företaget som gör det igenkännbart och differentierat från sina konkurrenter.

Skapa en unik företagspersonlighet

Varumärkesidentitet är kärnan hur ett företag presenterar sig för världen och hur det skapar relationer. Det handlar om att skapa en unik företagspersonlighet som kommunicerar värden, budskap och kultur på ett konsekvent och minnesvärt sätt. 

En stark varumärkesidentitet är en investering som kan ge långsiktig framgång och differentiering på den konkurrensutsatta marknaden. 

Rasmus, Micke x2 och Luca Tankbar Digitalbyrå, Webbyrå

Element i en varumärkesidentitet

Logotype och grafisk design

Logotypen är en av de mest synliga delarna av varumärkesidentiteten. Den omfattar ofta företagets namn, symboler, färger och typografi. En konsekvent grafisk design används också i marknadsföringsmaterial, webbplatser och andra kommunikationskanaler.

När vi hjälper till med varumärkesarbete tar vi fram en grafisk manual. Ett dokument som innehåller riktlinjer och specifikationer för användningen av grafiska element. Här finns färgpalett, typografi, bildstil, grafiska element, layoutregler och exempel på innehåll.

Varumärkesröst och ton

Brand identity inkluderar även hur företaget talar med sina kunder och intressenter. Det handlar om att identifiera en tydlig röst, ton och språk som används i alla kommunikation, inklusive marknadsföringsmaterial, webbinnehåll och kundtjänst. Hur vill vi uppfattas?

Varumärkesvärderingar och kultur

Företagets värderingar och kultur är kärnan i dess identitet. Det är värderingarna som genomsyrar hur hela företaget agerar, interagerar med kunder och beslutar om affärsstrategi. Det hjälper till att forma företagets rykte och relationer. 

Hur ser företagets samhällsansvar ut. Vilka krav ställs på leverantörer till exempel.

Varumärkesupplevelse

Brand identity inkluderar även den övergripande upplevelsen som kunder har när de interagerar med företaget, dess produkter eller tjänster. Det handlar om att skapa en positiv och minnesvärd användarupplevelse som förstärker varumärkets värden och budskap. 

Det kan handla om automatiserade mail när användaren anmält sig till nyhetsbrev, eller dagen efter de lagt en order. Hur vi packar en order, förpackningsdesign och så vidare.

Intresserad av en ny webb? Kontakta oss.