Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

UX-research

Med UX-forskning skapar vi en webbplats som inte bara har ett tilltalande utseende utan även fungerar felfritt och engagerar besökare. Vi sätter användaren i fokus, samlar in data och insikter för att säkerställa att varje aspekt av webbplatsen är optimerad för en överlägsen användarupplevelse.

Användaren i fokus

Många gånger när en ny webbsida ska skapas, kommer beställaren med egna idéer om hur den bör se ut och fungera. Dessa visioner är ett uttryck för engagemang och ambition. Vi omvandlar dessa visioner till verklighet – och det är här UX-research spelar en avgörande roll.

Med UX-forskning sätter vi användaren i centrum av designprocessen. Vi strävar inte enbart efter att skapa en webbplats med en tilltalande estetik, utan säkerställer att den också fungerar felfritt och engagerar besökarna på djupet. Vi ser bortom fördomar och antaganden och samlar in data och insikter som hjälper oss skapa en webbplats som överträffar användarnas förväntningar. Det handlar om att göra en användarvänlig och engagerande upplevelse som inte bara tilltalar avsändaren utan framför allt ger nöjda och lojala användare.

UX planering Tankbar Digitalbyrå, Webbyrå

Varför är det så viktigt att börja ett projekt med UX-research?

När det kommer till att initiera och genomföra ett projekt, är det ofta klokt att inleda med UX-research. Det finns flera starka skäl till varför detta är ett avgörande steg i utvecklingsprocessen.

Några av de centrala fördelarna är:

  • Förstå användarnas behov och preferenser
  • Minimera risk i tidigt skede
  • Undvika kostsamma ändringar senare i projektet
  • Spara värdefull tid och resurser
  • Skapa en produktdesign som är mer målinriktad och användarvänlig
  • Undvika missförstånd och otydligheter
  • Öka chansen för önskade konverteringar
  • Skapa en gemensam grund för förståelse inom teamet och andra intressenter
  • Möjliggöra kontinuerlig förbättring och anpassning efter lanseringen

Delar av vår process

Inom UX research finns ingen en-storlek-passar-alla-metod. Precis som att varje projekt är unikt anpassar vi vårt tillvägagångssätt och de specifika delarna av UX research för varje enskilt uppdrag. Detta flexibla och anpassningsbara synsätt är nyckeln till att skapa en användarupplevelse som är skräddarsydd för just ditt projekt.

Personas och Användarscenarion

Genom att skapa detaljerade beskrivningar av olika användartyper och deras förväntade interaktioner med din webbplats eller applikation kan vi bättre förstå och rikta in våra designbeslut på ett sätt som direkt gynnar dina användare. Detta hjälper oss att skapa en mer målinriktad och användarvänlig produkt.

Användbarhetstestning och Användarobservationer

Vi genomför användbarhetstester och användarobservationer för att säkerställa att din digitala produkt är intuitiv och enkel att använda. Genom att observera verkliga användare när de interagerar med din webbplats eller applikation kan vi identifiera eventuella problemområden och göra nödvändiga justeringar. Detta är en central del av vår strävan att skapa en överlägsen användarupplevelse.

Intervjuer och Enkäter

För att få djupgående insikter om användarnas behov och preferenser genomför vi intervjuer och enkäter. Genom interaktion med användarna samlar vi in kvalitativ feedback som hjälper oss att anpassa och förbättra produkten. Dessa insikter är ovärderliga när det kommer till att skapa en produkt som verkligen resonerar med din målgrupp.

A/B Testning

A/B-testning är en metod vi använder för att jämföra olika design- och innehållsvariationer för att välja den mest effektiva. Genom att genomföra kontrollerade experiment kan vi optimera olika delar av din webbplats eller applikation för att maximera användarnas engagemang och konverteringar. Detta bidrar till att säkerställa att din digitala produkt presterar på bästa möjliga sätt.

Kundresor och sajtstruktur

Efter de inledande insatserna är det dags att börja titta på hur detta ska sys ihop. Ett första förslag till en ny sajtstruktur sätts upp av oss i ett digitalt verktyg. Ni får en inbjudan till en gemensam vy där vi tillsammans kan diskutera och kommentera. Vid mer djuplodade projekt eller applikationer är det extra viktigt med ett detaljerat flödesschema.

I samband med sajtstrukturen berör vi även webbplatsens olika konverteringspunkter och mål. En sitemap, sajtkarta eller sajtstruktur visar de övergripande hörnstenarna, vilket såklart är jätteviktigt inför design- och innehållsarbetet. När vi väver in UX-researchen, målgrupperna, besökartyperna och SEO-underlaget får vi en helhetsbild över hur besökarna behöver röra sig genom sajten, från olika ingångar och landningssidor till olika mål och helt olika unika kundresor.

Projekt där vi hjälpt till med UX research

Nöjesresor.se

Nöjesresor.se

Tankbar har arbetat med Nöjesresor sedan 2017 och det har under åren utvecklats till ett av våra närmaste och roligaste samarbeten. Nöjesresor.se är idag en av nordens ledande researrangörer inom evenemangspaketering.

Se case
Artkampen medalj

Artkampen

Utmana dig själv och dina kompisar. I år har vi fyllt Artkampen med en massa roliga prestationer. Klarar du dem så väntar coola belöningar som du sen stolt kan visa upp! Dessutom, alla som registrerar sin första fångst får en gratis glass skickad till sig på SMS.

Se case