Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

SEO- och Sökordsanalys

Vi gissar oss inte fram till beslut. Våra SEO-specialister tar fram underlag inför arbetet med att bygga din webbplats eller applikation. Det innehåller bland annat sökbeteenden, målgrupper, efterfrågan och konverteringspunkter.

Nulägesanalys för uppstart av ett nytt webbprojekt

Genom att granska din befintliga webbplats och utforska konkurrenssituationen kan vi identifiera potentiella utmaningar och möjligheter som ligger framför oss. Denna första insats fungerar som utgångspunkt för hela processen och hjälper oss att skapa en anpassad strategi för att optimera din webbplats för sökmotorerna.

Vår SEO-analys är i olika steg och omfattar allt från:

 • Kayword research (Sökordsanalys)
 • Konkurrentanalys
 • Innehållsanalys
 • Rapportering och möte

Vi börjar projektet med:

 • Ni får en kontaktperson hos oss som ni alltid kan vända er till. Ni får också direktkontakt med vår SEO-specialist
 • Vi definierar upp ett nytt projekt i våra olika SEO-verktyg
 • Vi samlar in vilka e-postadresser som ska vara mottagare för återkoppling och placeringsrapporter
 • Vi kontrollerar inställningar i Google Analytics 4, Tag manager och Search Console.

Keyword research (Sökordsanalys)

Vid vår sökordsanalys börjar vi med att fördjupa oss i era egna sökord, vilket utgör grundpelaren för att förstå och optimera er synlighet online.

Vi ser över:

 • Samlar alla era sökord som ni rankar för idag: Detta ger oss en utmärkt utgångspunkt och hjälper oss att identifiera de områden där ni redan har starka positioner och de områden som kräver förbättring.
 • Analyserar utvalda sökordskategorier: Vår analys sträcker sig även till noggrann granskning av utvalda sökordskategorier som är mest relevanta för er bransch och målgrupp.
 • Analyserar utvalda sidor: Vi går även djupare genom att analysera utvalda sidor på er webbplats för att säkerställa att de är optimalt optimerade för de valda sökorden.
 • Positionsfördelning: För att ge er en omfattande överblick över er position i sökresultaten, analyserar vi positionsfördelningen på de bästa 100 sökorden som genererar trafik. Vi segmenterar dessa sökord i tre kritiska kategorier, vilket inkluderar topplaceringar (#1–3), betydelsefulla positioner (#4–10) och övriga positioner (#11–100).

Konkurrentanalys

Att känna till dina konkurrenter och hur de presterar online är en viktig del av SEO-processen. Genom att analysera dina konkurrenters webbplatser kan du upptäcka styrkor och svagheter i din egen strategi. Detta ger dig möjlighet att differentiera dig och hitta unika sätt att nå din målgrupp.

Vi ser över:

 • Kartlägg din prestation gentemot upp till 10 konkurrenter på era utvalda sökord.
 • Dokumenterar konkurrenternas sökord de rankar för idag.
 • Positionsfördelning jämförelse med era konkurrenter.

Innehållsanalys

En djupgående innehållsanalys är grundläggande för att planera en effektiv webbstruktur. Genom att granska nuvarande innehåll identifierar vi brister och möjligheter. Denna analys styr hur vi skapar en sitemap och strukturerar din webbplats. Vi ser också över internlänkning för att göra navigationen smidig och förbättra SEO. Denna process skapar en stark grund för din webbplats.

Rapportering och möte

Efter att vi genomfört en noggrann analys och sammanställt en omfattande rapport kring din webbplats prestation, är nästa steg att tillsammans gå igenom resultaten och hur rapporten är upplagd. Rapporten blir underlag för hur vi i framtiden kommer att arbeta med innehållet på bästa sätt.

Uppföljning efter lansering

Efter lanseringen av er nya webbsida är uppföljning och SEO-analys avgörande för att säkerställa prestanda och kontinuerlig förbättring. Vi noggrant utvärderar hur er webbsida presterar i det nya landskapet och vidtar åtgärder för att maximera dess framgång.

Om du är intresserad av att utforska SEO-analys mer i djupet och upptäcka vårt bredare utbud av SEO-tjänster, inklusive Teknisk SEO och löpande webbanalys, föreslår vi att du läser mer på sidan Sökmotoroptimering. Där hittar du detaljerad information om hur vi kan optimera din webbplats för bästa möjliga prestanda och resultat. Vi ser fram emot att hjälpa dig med alla dina SEO-behov.

Projekt där vi hjälpt till med SEO-Analys

Nöjesresor.se

Nöjesresor.se

Tankbar har arbetat med Nöjesresor sedan 2017 och det har under åren utvecklats till ett av våra närmaste och roligaste samarbeten. Nöjesresor.se är idag en av nordens ledande researrangörer inom evenemangspaketering.

Se case
Freys hotell och Lilla rådmannen mobil

Freys Hotel och Lilla Rådmannen

Nya sajter till två hotell mitt i Stockholms innerstad. Så löd uppdraget när Tankbar förnyade Freys Hotels och Lilla Rådmannens sajter i tätt samarbete med hotellen. Projektet blev effektivt, roligt och fartfyllt.

Se case
SEO- sökordsanalys

Vill du göra det grundliga förarbetet? Kontakta oss.