Välkommen till en värld där din företagswebbplats kan bli en kraftfull marknadsföringskanal som drar in nya kunder och ökar din försäljning. För att nå dit kan det vara en god idé att anlita en professionell webbyrå som kan hjälpa dig att skapa en webbplats som både ser bra ut och fungerar perfekt. Men det kan vara svårt att veta var man ska börja. I den här artikeln kommer vi att titta på vad en webbyrå är och vad vi på Tankbar kan göra för ditt företag, samt varför Tankar är rätt webbyrå för att du ska få den webbplats du behöver för att lyckas online. Häll upp en kopp kaffe och häng med!

Vad är en webbyrå och vad gör de?

En webbyrå är ett företag som specialiserar sig på att skapa och utveckla webbplatser åt företag och organisationer. Webbyråer har idag oftast en bred kompetens och arbetar mer holistiskt inom områdena än vad de gjorde förr. De arbetar nu med allt från webbdesign och webbutveckling till sökmotoroptimering och marknadsföring. Dessa webbyråer har även börjat kalla sig för fullservicebyrå eller Digitalbyrå. 

Genom att arbeta med en webbyrå kan företag och organisationer säkerställa att de har en professionell och effektiv webbplats som är anpassad efter deras specifika behov och mål. En webbyrå kan hjälpa till med allt från att skapa en enkel webbplats till en komplex e-handelsplattform eller en webbaserad applikation/appar. Genom att använda sig av en webbyrå kan företag och organisationer spara tid och resurser samtidigt som de får tillgång till den senaste tekniken och kunskapen inom webbdesign och webbutveckling.

Vikten av att anlita en webbyrå?

Varför är det viktigt att anlita en webbyrå för att skapa sin företagswebbplats?

Det finns flera viktiga skäl till att ett företag bör anlita en webbyrå för att skapa sin företagswebbplats. Att skapa en webbplats som är tekniskt bra uppbyggd är ett komplext arbete: den ska vara säker mot attacker – vilket är särskilt viktigt för företag som hanterar känslig information, optimerad hastighet, optimerad mot sökmotorer, användarvänlig så att besökarna kan navigera och uppfatta allt på ett bra och enkelt sätt.  

Det finns idag många färdiga wordpress-mallar att köpa, men som professionellt företag så bör man vara försiktig med dessa teman. Mallarna har också oftast en hel del begränsningar och uppfyller då inte företags- eller användarnas behov. Kraschar sidan av någon anledning så är det svårt att få hjälp att åtgärda problemet och sen har vi säkerhetsaspekter. 

Slutligen kan en webbyrå hjälpa till med underhåll, hosting och uppdateringar av webbplatsen, vilket kan spara både tid och resurser för företaget. 

Vilka är fördelarna

Vilka är fördelarna med att arbeta med en professionell webbyrå?

Att arbeta med en professionell webbyrå för att skapa och underhålla din företagswebbplats kan ge flera fördelar.

Nedan är några av de största fördelarna med att anlita en professionell webbyrå:

 • Expertis och erfarenhet: En webbyrå har vanligtvis stor erfarenhet av att skapa och utveckla webbplatser. De har kunskap om de senaste webbdesigntrenderna, teknikerna och verktygen som krävs för att skapa en modern och användarvänlig webbplats. De har också erfarenhet att arbeta med företag inom olika branscher, vilket gör att de kan erbjuda skräddarsydda lösningar för din företagswebbplats.
 • Tidsbesparing: Att skapa en professionell webbplats tar tid och kräver kunskap om webbdesign och utveckling. Genom att anlita en webbyrå kan du spara tid och fokusera på att driva ditt företag. Webbyrån kan ta hand om allt från webbdesign och innehållsskapande till sökmotoroptimering och webbplatsunderhåll.
 • Anpassade lösningar: Varje företag har unika behov och mål med sin webbplats och en webbyrå kan ge dig skräddarsydda lösningar som är anpassade efter ditt företags behov och mål. De kan hjälpa till att skapa en webbplats som passar din målgrupp och som hjälper dig att uppnå dina företagsmål.
 • Optimerad webbplats: En webbyrå kan hjälpa till att skapa en webbplats som är optimerad för både användare och sökmotorer. En optimerad webbplats har bättre chanser att rankas högre i sökmotorer, vilket kan leda till ökad synlighet och fler besökare på din webbplats. De kan också optimera din webbplats för mobilanvändare, vilket är viktigt med tanke på att en allt större andel av webbtrafiken kommer från mobila enheter.
 • Kontinuerligt stöd och underhåll: En professionell webbyrå kan ge kontinuerligt stöd och underhåll för din företagswebbplats. Detta innebär att du kan vara säker på att din webbplats alltid är uppdaterad med den senaste tekniken och att eventuella problem snabbt kan lösas. De kan också hjälpa till med att säkerställa att din webbplats är säker och skyddad mot hot och attacker.

Webbyrå kan hjälpa till att förbättra ditt företags online-närvaro

Webbyråer har utvecklats och vuxit sedan internet började ta över världen på 1990-talet. När webben först lanserades var huvudfokus för webbyråer att skapa webbplatser åt kunder, men idag har det förändrats till att inkludera en rad andra tjänster. Webbyråer erbjuder inte längre bara webbproduktion utan en hel rad av digitala tjänster för att hjälpa företag att bygga och förbättra företags online-närvaro.

En modern webbyrå kommer att erbjuda en mängd olika tjänster som sträcker sig från webbproduktion, till digital marknadsföring, sökmotoroptimering, sociala medier, innehållsproduktion, UX/UI-design, och mycket mer. Genom att ta en holistisk och integrerad strategi kan webbyråer hjälpa företag att ta kontroll över sin digitala närvaro på ett mer effektivt och koordinerat sätt.

Genom att anlita en webbyrå som erbjuder en helhetslösning, istället för att arbeta med flera olika specialister inom varje område, kan företag spara både tid och pengar. En professionell webbyrå kan hjälpa till att utveckla en heltäckande digital strategi som hjälper till att förbättra företagets online-närvaro över flera plattformar och fånga målgruppens uppmärksamhet på ett effektivt sätt.

Hur väljer man rätt webbyrå för sitt företag?

Att välja rätt webbyrå för ditt företag är viktigt för att säkerställa att din webbplats uppfyller dina krav och mål.

Här är några faktorer som du bör överväga när du väljer en webbyrå:

 • Erfarenhet och referenser: Titta på webbyråns webbplats och se vilka referenser de har. Undersök också deras tidigare projekt och se om de har erfarenhet av att arbeta med företag inom din bransch.
 • Kompetenser: Se till att webbyrån har de kompetenser som krävs för att skapa den typ av webbplats som du behöver. Kolla efter kompetenser inom webbdesign, webbutveckling, innehållsskapande, sökmotoroptimering, användbarhet och responsiv design.
 • Kreativitet: En bra webbyrå bör ha kreativa lösningar som kan hjälpa till att göra din webbplats unik och minnesvärd. Leta efter webbyråer som har en kreativ och innovativ syn på webbdesign.
 • Kostnad: Kostnaden för att anlita en webbyrå kan variera kraftigt beroende på kompetenser och erfarenhet. Jämför priser från olika webbyråer och se till att du får ett tydligt prisförslag med vad som ingår i priset.
 • Kommunikation: En bra webbyrå bör ha en tydlig kommunikation och vara lyhörd för dina önskemål och krav. Ta reda på hur webbyrån kommunicerar med sina kunder och hur tillgängliga de är för att svara på dina frågor och bekymmer.
 • Underhåll och support: Se till att webbyrån erbjuder support och underhåll efter att webbplatsen har lanserats. Detta är viktigt för att säkerställa att din webbplats fortsätter att fungera på rätt sätt och för att lösa eventuella problem som kan uppstå.
 • Matchning av företagskultur: En bra webbyrå bör ha en företagskultur som matchar din egen. Detta kan göra det lättare att kommunicera och samarbeta för att nå dina mål.

Att välja rätt webbyrå kan vara en utmaning, men genom att överväga dessa faktorer kan du hitta en webbyrå som hjälper dig att skapa en framgångsrik webbplats för ditt företag.

Vanliga misstag att undvika när du anlitar en webbyrå

Att anlita en webbyrå kan vara en avgörande faktor för att skapa en framgångsrik online-närvaro för ditt företag. Men det finns några vanliga misstag som du bör undvika när du väljer en webbyrå att arbeta med.

Det första misstaget är att välja en webbyrå baserat på priset istället för kvaliteten på deras tjänster och resultat. Det kan vara lockande att välja den billigaste webbyrån, men det kan resultera i en mindre effektiv och mindre professionell webbplats. Det är viktigt att hitta en webbyrå som har en balans mellan pris och kvalitet, och som har erfarenhet av att arbeta med företag som liknar ditt eget.

Det andra misstaget är att inte göra tillräcklig research om webbyrån innan du anlitar dem. Det är viktigt att du undersöker deras tidigare arbeten, kundrecensioner och branschomdömen innan du väljer att arbeta med dem. På så sätt kan du försäkra dig om att du anlitar en webbyrå som har en god historik och som är kvalificerad att hjälpa dig att uppnå dina mål online.

Det tredje misstaget är att inte ha en tydlig vision eller mål för din webbplats innan du anlitar en webbyrå. Det är viktigt att du har en förståelse för vad du vill uppnå med din webbplats och vilken målgrupp du vill rikta dig mot. Genom att ha en klar och tydlig vision kan du kommunicera dina behov och önskemål till webbyrån och se till att din webbplats är optimerad för att uppnå dina mål.

Det fjärde misstaget är att inte ha en tydlig kommunikation och samarbete med webbyrån under hela processen. Det är viktigt att du är involverad i design- och utvecklingsprocessen och att du regelbundet kommunicerar med webbyrån för att säkerställa att de arbetar mot dina mål och önskemål. Genom att ha en öppen och transparent kommunikation kan du försäkra dig om att du får den webbplats du vill ha och att den är optimerad för att uppnå dina mål online.

Det femte och sista misstaget är att inte investera i kontinuerlig underhåll och uppdatering av din webbplats efter lanseringen. En webbplats är aldrig helt klar, och det är viktigt att du fortsätter att uppdatera och förbättra den för att hålla den relevant och konkurrenskraftig online. En bra webbyrå kan hjälpa dig att planera för framtida uppdateringar och underhåll, och säkerställa att din webbplats förblir effektiv och relevant för din målgrupp.

Tankbar

Vi är en webbyrå som arbetar holistiskt med er digitala närvaro!

Vi på Tankbar vet hur viktigt det är för kunderna att på ett enkelt sätt effektivisera sin digitala närvaro med tilltalande och smart kommunikation. Därför är det en stor fördel att arbeta med en webbyrå som Tankbar. Vi arbetar holistiskt över flera olika kanaler, det vill säga att arbeta som en digitalbyrå och erbjuda en allt-i-ett-lösning, från analys och webbproduktion till digital marknadsföring. Det innebär att du endast behöver ha kontakt med en byrå för att få dina behov tillgodosedda. Det leder till en mer effektiv och samordnad marknadsföringsstrategi där alla inblandade enkelt kan samarbeta och stötta varandra i att uppnå era mål. Dessutom kan det vara enklare att arbeta med en partner som hanterar alla aspekter av företagets digitala närvaro – vilket sparar tid och resurser.

Genom att arbeta som en digitalbyrå erbjuder Tankbar en rad olika tjänster för att hjälpa ditt företag att skapa, utveckla och underhålla din webbplats och digitala kommunikation. 

Här är några av de tjänsterna som vi erbjuder:

Webbutveckling

Vi kan hjälpa till att utveckla webbplatsens funktioner och egenskaper. Det kan inkludera allt från en enkel informationssida till en e-handelsplattform med avancerade betalningsalternativ.

Sökmotoroptimering (SEO)

Vi har SEO-specialister som kan hjälpa dig att optimera din webbplats för sökmotorer, både för On-page och Teknisk SEO. Vilket ökar din synlighet i sökresultaten och lockar mer trafik till din webbplats.

Webbanalys, research och spårning

Genom att använda olika verktyg för webbanalys, sätta upp spårning och research kan vi på Tankbar identifiera vad som fungerar på din webbplats och vad som behöver förbättras. Vi analyserar bland annat besökarnas beteende på webbplatsen och utför A/B-tester för att få en bättre förståelse för vad som fungerar bäst. På så sätt kan vi hjälpa dig att ta datadrivna beslut som leder till en bättre användarupplevelse och ökad konvertering.

Sociala media annonsering

Vi har social media managers som kan hjälpa dig med social mediestrategi, organisk synlighet och betald annonsering.

Google ads

Våra SEM specialister ser till att hjälpa dig att synas på Google och genom att arbeta tätt tillsammans med vår SEO specialist kan vi optimera annonserna på ett effektivt sätt.

E-postmarknadsföring

Vi kan hjälpa till att skapa och skicka ut nyhetsbrev som är anpassade efter din målgrupp och dina marknadsföringsbehov. Vi kan hjälpa dig att utforma nyhetsbrevet, välja en lämplig mottagarlista och skapa innehåll som engagerar och konverterar. Vi har erfarenhet av olika e-postmarknadsföringsverktyg och kan hjälpa dig att välja det som passar bäst för dina behov.

Contentstrategi

Strategi inkluderar analys av behov, syfte och åtgärder, som att utvärdera befintliga resurser och identifiera behov av förbättringar.

UX/UI design

För oss på Tankbar handlar webbutveckling mycket om att fokusera på användarupplevelsen och användargränssnittet för att skapa en webbplats som inte bara ser bra ut, utan också är lätt att använda och navigera på. Det handlar om att skapa en sömlös användarupplevelse genom att designa webbplatsen baserat på användarens beteende, behov och förväntningar. Därför har vi dedikerade UX/UI designers som arbetar för att skapa en webbplats som är både snygg och lätt att använda – för att säkerställa att besökarna har en positiv upplevelse på din webbplats.

Hosting och underhåll

Vi kan också erbjuda hostingtjänster och underhåll för att säkerställa att din webbplats alltid är uppdaterad och fungerar på rätt sätt.

Vi hjälper er att förbättra användarupplevelse på webbplatsen

Som vi nämnde i stycket ovan så har vi på Tankbar UX/UI designers som fokuserar på användarvänligheten och att er webbsida ska vara tilltalande och rikta sig till rätt målgrupp. Detta är avgörande för att ditt företag ska nå ut till så många potentiella kunder som möjligt, och skapa en positiv upplevelse för besökarna.

UX och UI står för User Experience respektive User Interface och är två mycket viktiga begrepp inom webbutveckling. UX handlar om att förbättra användarupplevelsen genom att skapa en webbplats som är lätt att använda, fungerar snabbt och ger en smidig navigering. Det handlar också om att förstå användarens beteende och behov för att kunna skapa en webbplats som möter dessa behov på bästa möjliga sätt.

UI är mer designinriktat och handlar om att skapa en webbplats som är estetiskt tilltalande och användarvänlig. Det handlar om att skapa en tydlig struktur för webbplatsen, välja rätt typsnitt och färgscheman samt att placera elementen på rätt sätt för att göra det enkelt för besökarna att navigera och använda webbplatsen.

Ständig optimering med hjälp av A/B testning

På Tankbar är vi inte nöjda med att bara skapa en bra webbplats åt våra kunder. Vi vill se till att webbplatsen faktiskt fungerar och ger resultat. Därför hjälper vi företag att A/B testa både webbsidor och annonsering för att hela tiden optimera och förbättra resultatet. Genom att testa olika versioner av en webbsida eller en annons kan vi se vilken version som fungerar bäst och därmed optimera för att maximera konverteringar och affärsmål. Vi arbetar också med att samla in data och använda verktyg som Google Analytics för att kunna följa hur användare interagerar med webbplatsen och därmed se var eventuella problem kan finnas. På så sätt kan vi hjälpa företag att ta fram en webbplats som verkligen fungerar och ger resultat.

Projektledning: Håll ihop projektet och kommunicera smidigt med Tankbar

Att ha en dedikerad projektledare är oerhört viktigt för att se till att projektet flyter smidigt och för att säkerställa att alla parter är på samma sida. På Tankbar har vi flera projektledare/Key account managers som är experter på att hantera olika projekt från början till slut. Projektledaren fungerar som länken mellan dig som kund och vårt team av experter inom olika områden, såsom webbutvecklare, designers och marknadsförare.

Genom att ha en projektledare som håller i projektet från början till slut kan du som kund känna dig trygg i att det inte kommer att bli några missförstånd och att projektet kommer att levereras i tid och enligt de uppsatta målen. Projektledaren är även den personen som du kan vända dig till om du har några frågor eller funderingar under projektets gång, vilket sparar tid och undviker onödig stress.

En annan fördel med att ha en dedikerad projektledare är att denne är van att hantera olika utmaningar och problem som kan uppstå under projektets gång. Genom att ha en expert som kan hantera dessa problem kan projektet fortsätta att röra sig framåt utan att förlora fokus eller momentum.

Tankbar, din webbyrå i Stockholm och Nyköping – Upptäck vad vi kan erbjuda för att ta ditt företag till nästa nivå 

Vi på Tankbar är en erfaren digitalbyrå med över 25 års erfarenhet av att leverera kreativa digitala lösningar till våra kunder. Vi grundades redan 1996 och var en av Sveriges första webbyråer. Sedan dess har vi utvecklat och förbättrat våra tjänster, och idag erbjuder vi en mängd olika digitala lösningar för att hjälpa företag att stärka sin digitala närvaro.

Vi är stolta över att ha arbetat med en imponerande portfölj av kunder från en mängd olika branscher och sektorer. Genom att arbeta nära våra kunder och förstå deras specifika behov och mål kan vi leverera skräddarsydda digitala lösningar som hjälper företag att växa och lyckas online.

Om du är intresserad av att lära dig mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa ditt företag att stärka er digitala närvaro, läs mer under våra tjänster eller hör av dig till oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig att ta ditt företag till nästa nivå online!