Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

En av nordens ledande researrangörer inom evenemangspaket

Tankbar har arbetat med Nöjesresor sedan 2017 och det har under åren utvecklats till ett av våra närmaste och roligaste samarbeten. Nöjesresor.se är idag en av nordens ledande researrangörer inom evenemangspaketering.

Bakgrund

Tankbar har arbetat med Nöjesresor sedan 2017 och det har under åren utvecklats till ett av våra närmaste och roligaste samarbeten.

Denna sida och case justeras löpande med de senaste uppdateringarna.

Det är ett kontinuerligt utvecklingsprojekt med allt från server och prestanda till back-end, UX-research, gränssnittsdesign och front-endutveckling.

Låt oss berätta om den senaste uppdateringen som lanserades i juni 2023.

Nytt levande gränssnitt

Efter att ha arbetat igenom köpflödet under hösten 2022, kände vi att stora delar av den profil som sattes 2019 kunde utmanas. Vi presenterade ett förslag för Nöjesresor som föll väl ut. Vi tog fram nya vyer för produktsidor, navigation, header, heroytor, footer, nya sökkomponenter med mera.

Det blev verkligen ett lyft för sajten och tid för implementering och utveckling planerades in.

Omodererade användartester

Genom att använda omodererade tester har vi kunnat samla in värdefull användardata och insikter som hjälper oss att validera och utvärdera våra designlösningar på ett användarcentrerat tillvägagångssätt. I anslutning till testerna fick användarna svara på ett formulär där vi tog reda på deras åsikter om design och dess interaktioner.

Detta är en kostnads- och tidsbesparande metod eftersom vi kan testa designlösningar och jobba iterativt med dem innan lösningen utvecklas.

Guidande och inspirerande sökfunktion

För att underlätta och guida användarna till deras önskade hotellpaket har vi genomfört en iterativ designprocess och tagit fram betydande förbättringar för webbplatsens fritextsökfält. Som ett resultat av detta har vi även utvecklat en helt ny sökfunktion som ger användare möjlighet att söka efter städer och datum.

Denna sökfunktion är speciellt utformad för att inspirera användare som söker efter idéer och kanske ännu inte har klart för sig vad de vill boka.

Ny navigering

I uppdraget såg vi till att lägga mycket fokus på navigeringen för mobila enheter, men även för desktop. Det uppdaterade gränssnittet ger en bättre användarupplevelse för alla målgrupper. Med tydliga ingångar, större tryckytor och enkelhet att snabbt hitta till Kundservice och Frågor och svar.

Vi har även arbetat med att söket och sökrutan alltid ska finnas närvarande på ett bra sätt. Genom att den får framträda i vitt mot den mörkblå färgen får den ett fokus som vi tror passar målgruppen.

Uppdaterad Checkout

En av de viktigaste funktionerna för en e-handelssajt är checkouten eller kassasidan. Här har vi arbetat med observationsstudier och analyser för att se vilka delar som är extra viktiga för kunden.

Det handlar om tydlighet kring avbeställningsförsäkring och vad beställningen faktiskt innehåller samt övriga detaljer.

Eftersom det just är mycket detaljer, till skillnad mot en vanlig konsumentprodukt som till exempel kläder, behöver checkouten vara informativ, men samtidigt enkel.

Tidigare större projekt

Tankbar har arbetat kontinuerligt med Nöjesresors utveckling under flera år. Projektet har tydliga roadmaps för varje halvår, vilket har inneburit flera större releaser:

2017 – Lansering Nöjesresor 1.0 med WooCommerce – Läs mer här

2018 – Uppdaterat mobilt UX/UI

2019 – Uppdaterat API och back-endarbete

2020 – Redesign och facelift

2022 – Uppdaterat köp- och bokningsflöde med React Front-end


Vad kunden säger

"För oss på Nöjesresor har Tankbar haft en avgörande roll för hur vi ska styra oss fram på en konkurrensutsatt marknad. Utmaningen sitter i komplexiteten med vår produkt och bransch. Här har Tankbar hela tiden haft lösningar på våra frågor och önskemål och samtidigt löst det på innovativa och nytänkande sätt.""

Nöjesresor.se referens Niklas Eklund
Niklas Eklund VD, AN TRAVEL AB