Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Komplex e-handel inom segmentet trädgårdsmöbler och sängar

Familjeföretaget Kila Möbler utanför Nyköping har varit en uppdragsgivare hos Tankbar i många år. Med deras stora varuhus och professionella lager i ryggen har vi genom åren haft ansvaret att utveckla, förfina och optimera e-handeln. Senast ut var en större remake av produktsidorna och alla köpflöden. Ett kundfokuserat UX-arbete la grunden för ett nytt gränssnitt och kundresa.

Förstudie

En stor del av kundresan inom denna bransch och segment som Kila möbler är inom handlar om discoverfasen – utforska, filtrera, sortera. Vi tog fram nya produktkort med en mer genomarbetat strategi på tillfälliga- respektive fasta taggar och attribut.

Innan vi satte på oss experthatten och tyckte och tänkte för mycket, genomfördes en förstudie bestående av:

 • Observationstudie och besökarmönster
 • Analys av GA-data
 • Intervjuer
 • Workshops
 • Low-Fi skisser och prototyper

Kundens mål & utmaningar

Förstudien klargjorde tydligt alla utmaningar och problem som fanns utifrån de olika kundresorna och beroende på vilken produkttyp man besökte. Men framförallt komplexiteten med många saker att ta ställning till, olika kombinationer, möjligheter och val.

Det var grunden i uppdraget – att lösa flödet på bästa sätt utifrån alla tänkbara scenarion, både desktop och framförallt mobilt.

Tydligare visualisera valmöjligheter

Många produkttyper och produktgrupper byggs upp genom ett flertal komponenter och dessa komponenter kan i sin tur innehålla ytterligare val. Vi ville optimera upplevelsen så att den var identisk oavsett om du besökte sajten på desktop på dagtid eller från mobilen på kvällen. Du skulle enkelt hitta och få samma upplevelse.

Resultatet blev att presentera val i det vi kallar fly-ins. Ett sätt att visualisera information, bilder, priser i ett flöde som är aktuellt för stunden men inte påverkar den första överblicken.

En iterativ och löpande designprocess

Under hela projekttiden utmanades och finslipades idéer och genomföranden. Vårt kontinuerliga insikts- och analysarbete gav oss och ger oss ständigt insyn i hela användarupplevelsen på kilamöbler.se. Från det första besöket och sökandet efter produkter till köpprocessen och återkommande besök.

Vi förstår att varje steg i kundresan är viktigt och arbetar kontinuerligt med att förbättra och anpassa e-handeln för att möta användarnas behov och förväntningar.

Modern och konverterande designlösning

Under hösten 2022 såg vi till att modernisera den lösning vi implementerade under 2020. Kategorisidor, filtrering och facetter fick ett facelift och sydde ihop hela användarupplevelsen på ett bra sätt.

Utveckling och Woocommerce

Kilamöbler.se drivs sedan 2013 av WooCommerce tillsammans med integrationer mot ett flertal system och API:er.

Stora delar av sajten använder även moderna tekniker såsom:

 • WooCommerce REST API
 • Visma Business (ERP) API
 • Klarna Checkout (PSP)
 • Ingrid (TA)
 • Loop54 API (Search, Category Navigation and AI Personalisation)
 • React JS
 • Tailwind CSS
Såhär såg sidhuvud och produktsidan ut under 2015.

Tidigare större projekt

Tankbar har arbetat kontinuerligt med Kila Möblers utveckling under flera år. Projektet har tydliga roadmaps för varje halvår, vilket inneburit flera större releaser de senaste åren:

2013 – Kilamöbler.se lanserar e-handel version 2.0 med WooCommerce

2020 (vår) – Ombyggnad av sök, kategorisidor, facetter och filtrering till React och API:er

2020 (höst) – Ombyggnad av hela WooCommerce-temat från grunden med bättre struktur på assets och dependencies

2021 (höst) – Stort UX-projekt med analys av hela webbplatsen med fokus på produktsidan inklusive designarbete att se över hela köpflödet

2022 (vår) – Ombyggnad av alla produktsidor, produkttyper, köpflöden och ny varukorg

2022 (höst) – UX/UI-arbete med kategorisidor och filtrering inklusive utveckling

2023 (vår) – UX/UI-arbete med checkout och kassa inklusive utveckling


Vad kunden säger

"Vi har samarbetat med Tankbar under många år och har under den tiden jobbat löpande med webben och e-handeln och drivit flera större projekt tillsammans. Tankbar förvandlar det vi bara kan förmedla i ord, till verklighet. De är lyhörda, jobbar proaktivt och kommer med många egna idéer och lösningar. Utöver förbättringar hjälper de oss med underhåll, val av leverantörer och ser till att ingen del av e-handeln hamnar på efterkälken."

Kila Möbler Hampus referens
Hampus Ekblom VD & E-handelschef