Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Freys hotell & Lilla Rådmannen

Freys hotell och Lilla rådmannen headerbild
Nya sajter till två hotell mitt i Stockholms innerstad. Så löd uppdraget när Tankbar förnyade Freys Hotels och Lilla Rådmannens sajter i tätt samarbete med hotellen. Projektet blev effektivt, roligt och fartfyllt.

Ett effektivt ansiktslyft

Ett ansiktslyft för två härliga hotell mitt i Stockholms innerstad – ett roligt uppdrag för oss på Tankbar. Ett stort gäng gav sig in i projektet: Utvecklaren Kalle Johansson, art directorn Mikael Askenberg, SEO-proffsen Mattias Ek och Pontus Annerbäck samt UX-designern Alex Kappel.

Senare blandades även vår copywriter Janna Holmqvist in, liksom content manager Linda Saltskog. För hotellens räkning drev Sara Johansson, sales and marketing-manager, arbetet. Vi var ett stort team där arbetet flöt väldigt effektivt.

Vi landade tillsammans med hotellet i en stil med rött, guld och sand, och mer text högt uppe på sajten – samt en mängd andra förändringar.

Rött, guld och sand

I designarbetet tog vi fasta på hur vi kunde matcha SEO-analysens resultat och insikter. I den fanns bland annat önskemål om textblock högt upp på sajterna. Det resulterade i tydliga rubriker med versaler och inledande presentationer som direkt fångar besökarens öga.

Med fokus på den grafiska profilen landade vår designer Mikael Askenberg i en känsla av textil och en konsekvent färgsättning med tydliga CTA-komponenter. Det är alltid viktigt att besökarna får stöd för att agera. Därför är CTA, call to action, prioriterat.

Stilen går i toner av i rött, guld och sand – något som återkommer även på hotellen. Kvalitetstypsnittet Gotham från Hoefler & Frere används genomgående.

Med fokus på Google

Mattias Ek, en av Tankbars SEO-stjärnor, stöttade genom hela projektet för att såväl Freys som Lilla Rådmannen ska nå bästa möjliga resultat på Google.

Som så ofta annars konstaterade Mattias som nämnt att sajterna behövde mer text högt upp, innan användaren scrollar, vilket är något som sökmotorn uppskattar. Det kallas på nördspråk ”over the fold” och är ett klassiskt knep för att ranka högt hos sökmotorn. Det stannar givetvis inte där. För att synas på Google, och då gärna på första sidan, krävs ett antal tekniska och skrivmässiga grepp. Mattias tipsade under arbetet om ett antal punkter som gör sajten SEO-optimerad.

Vi hade som mål att släppa sajterna i början av 2020. Arbetet gick dock snabbare än så, mycket tack vare effektiv kontakt med hotellens representant Sara Johansson. Hon skrev förresten själv alla texter till sajterna och vi på Tankbar stöttade med copy- och sökmotoroptimeringstips via Janna Holmqvist och Linda Saltskog.

Utmanande och roligt

Tankbars utvecklare Kalle Johansson drev arbetet med att programmera sajterna för Freys Hotel och Lilla Rådmannen. Även i den delen av projektet var Sara Johansson från hotellen närvarande och engagerad, vilket gjorde arbetet enklare och roligare. Vi uppskattar när kunderna är involverade – det gör processen mer effektiv från start till mål.

Sajterna kan vid första anblicken tyckas enkla, men de innehåller en del komponenter som gjorde arbetet lagom utmanande, menar Kalle. Han förklarar att det bland annat handlar om kopplingar mot hotellens bokningsmotor samt integrationer mot Loopon för att hämta kundrecensioner.

”Det var jätteroligt att bygga sajterna, det blev bra. De var snälla och goa att jobba med – det är alltid kul”, sammanfattar utvecklaren.

Välkommen till Freys Hotel

Ta gärna en titt på hur den färdiga sajten ser ut.

Freys hotell och Lilla rådmannenn Desktop header
Nästa case Kila Möbler