Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Digitala Nyköping

Målet med Digitala Nyköping var att skapa fler möjligheter att handla från lokala butiker online. En digital torghandel öppen dygnet runt som samtidigt fungerar som ett digitalt skyltfönster som främjar fysiska besök i butikerna.

Ett unikt samarbete

Plattformen Digitala Nyköping har tagits fram i samverkan med Nyköpings kommun, Sörmlands Sparbank, Länsförsäkringar Södermanland, Region Sörmland, Sörmlands Media och Mälardalens universitet.

Behov och önskemål

Här behövde vi ta hänsyn till två primära användare, butikerna och butikernas kunder. Butikerna behövde smidigt kunna presentera sina produkter, kampanjer och aktiviteter i ett lättanvänt administrationsverkyg.

Butikernas kunder måste kunna handla olika produkter från alla olika butiker, dessa produkter ska man sedan kunna välja att hämta i respektive butik eller få som hemleverans.

Grafisk profil

Vår grundtanke med den grafiska profilen var att den skulle skapa tilltro och andas digitalt. Vi valde ett lekfullt typsnitt som speglar projektets slogan, ”Handla digitalt lokalt”.

Teknisk plattform

E-handelsplattformen bygger på WooCommerce där vi integrerat Swedbank Pay i kassan. För leveranserna har vi satt upp integrationer mot Svensk Hemleverans och Early Bird. Dessutom finns valet att hämta sin order direkt i butiken.

Förutom vanliga produkter har butikerna möjlighet att hyra ut lokaler eller produkter. Kunden ser direkt vilka datum och tider som finns tillgängliga, bokar önskad dag och betalar direkt i kassan. Funktionen med bokningsbara produkter går även att applicera på anmälan till exempelvis kurser, konserter, middagar eller provningar.

Butikernas egna sidor

Varje butik har sin egen inloggning där de själva hanterar produkter och inkommande ordrar. Förutom att lägga upp varor till försäljning har butikerna även möjlighet att enkelt skapa tidsbegränsade kampanjer med rabatterat pris på utvalda produkter. I de fall man erbjuder tjänster som inte kan förpackas som en regelrätt produkt finns det möjlighet att berätta mer om detta under fliken ”Tjänster”.

För att exponera sina produkter på gemensamma kampanjytor, säsongsstyrda eller mer permanenta, har butikerna möjlighet att själva tagga produkterna med etiketter som julklappstips, alla hjärtans dag, present etc.

Utvärdering och förbättringar

Efter release påbörjades en analys av besökarna. Med hjälp av verktyget Hotjar djupdök vi i sessionsinspelningar av användares beteendemönster och värmekartor för att förstå hur användarna agerar och vilka eventuella problem som uppstod. Utifrån detta gick vi sedan vidare med designjusteringar och förbättringar för en bättre shoppingupplevelse och därmed ökad konvertering.

Nya moduler och funktioner

Ett halvår efter lanseringen sjösattes version 2 med en mängd förbättringar. Nya möjligheter för bokningsbara produkter, överskådligare produktkategorisering, banners plus samlingssidor för att lyfta produkter efter säsong, presentation av tjänster m.m.

Arbetet med utvärderingar och förbättringar är ständigt pågående och vi tittar redan nu på vad som kan rymmas i framtida uppdateringar.

Digitala Nyköping fullskala
Nästa case Artkampen