Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Artkampen – Sveriges coolaste fisketävling

 

Utmana dig själv och dina kompisar. I år har vi fyllt Artkampen med en massa roliga prestationer. Klarar du dem så väntar coola belöningar som du sen stolt kan visa upp! Dessutom, alla som registrerar sin första fångst får en gratis glass skickad till sig på SMS.

Upplåsningsbara prestationer för en engagerande upplevelse

Genom att klara tydliga mål kan användaren låsa upp prestationer, varje med en unik medalj. Kopplat till prestationer får användaren även en ny unik profilanpassning som rörliga avatareffekter och bakgrundsbilder.

Topplista för tävlingsinriktade

Artkampens topplista är en central del av den spelifierade designen och spelar en avgörande roll för att främja användarengagemang och motivation.

Animerade avatareffekter skapar dynamik

Vi tog fram och skapade en mängd både rörliga och statiska avatareffekter och bakgrundsbilder som låter användaren skapa sin egna unika profil.

Tävlingar i tävlingen

Briefen från Sportfiskarna inför årets version av Artkampen var att skapa tävlingar i tävlingen. För att peppa, inspirera och motivera alla deltagare. Förra året handlade om topp 3, vilket gjorde att några deltagare drog ifrån och ledde stort.

Ledordet var gamification och att hitta utmaningar som skulle passa alla geografiska områden i Sverige och att man t ex kunde utmana sina närmaste vänner i olika små utmaningar. En bra brief och ett bra samarbete med idéutbyte ledde fram till följande resultat.

Förarbete och gamification

I Artkampen 2.0 har vi adderat yttligare inslag av gamification och spelbaserade designlösningar för att engagera användarna ännu mer. Detta har vi utfört med hjälp av det strategiska tillvägagångssättet Game thinking som innebär användning av spel och spelliknande element för att lösa problem och skapa bättre upplevelser. Vi har också använt oss av branschledande gamificationramverk som hjälper oss att skapa inre- och yttre motivation hos användare som i sin tur leder till högre engagemang.

Utmaningen med årets version var mycket ny funktionalitet 

Den kreativa höjden ökade och alla delar vässades till inför utvecklingsfasen. Det var mycket som skulle lösas tekniskt, både front-end och back-end.

Vi började titta över hur tävlingsbidragen kopplades till användarna och hur användarna kopplades till utmaningar genom tävlingsbidragen och hur utmaningarna låste upp belöningar. Allt i ett stort, dynamiskt ecosystem och regelverk.

Ett mycket roligt, lite annorlunda utvecklingsprojekt där vi nu kan skapa nya utmaningar och nya digitala belöningar för användarna inför varje nytt sommarlov!

Artkampen på Youtube

Sportfiskarna har producerat en härlig och engagerande film på Youtube. Här får ni se Victor och Hanna fiska så mycket dom orkar, med målet är är bli storfiskare i Artkampen.

Andra kanaler för marknadsföring har till exempel varit SMS-utskick till förra årets deltagare, annons i tidningen Svenskt Fiske – Sveriges största fisketidning.

Artkampen mobil app


Vad kunden säger

"Från det första mötet med Tankbar till färdig slutprodukt har det varit en fröjd att arbeta tillsammans. Tankbars lyhördhet samt kreativa och lösningsfokuserade arbetssätt har varit en röd tråd rakt igenom projektet. Sedan uppskattar jag verkligen att arbeta med en byrå har alla tjänster under samma tak, allt från idé och koncept till UX/UI, utveckling, drift och support."

Viktor artkampen app
Victor Sandberg Nationellt ungdomsansvarig