Redo att växa

Låt oss diskutera ditt
nästa projekt

*” anger obligatoriska fält

Hur vill du bli kontaktad?
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anonyma Alkoholister

Anonyma Alkoholister AA Mobil
AA Sverige är en ideel förening som är en del av internationella Alcoholics Anonymous. AA har med sin rikstäckande närvaro över 450 grupper utspridda över hela landet dit du kan vända dig om du har alkoholproblem.

Bakgrund och strategi

AA Sverige kontaktade Tankbar som en del av en upphandling kring en ny webbplats, fokus låg på Open Source och WordPress.

Behoven var främst en uppfräschning av den befintliga webbplatsen. Det måste vara enkelt att hitta och söka efter möten och grupper.

För AA var det viktigt att hitta en trygg och pålitlig långsiktig partner som kunde stå för drift, förvaltning, service och support även efter att webbplatsen var lanserad.

Målgruppsanalys

För att förstå användarna och deras behov utförde vi djupintervjuer med aktiva medlemmar, mångåriga medlemmar, nya medlemmar och anhöriga.

Tillgänglighet

Webbplatsen besöks av en bred målgrupp så designen måste passa alla. Detta kräver att designen tar hänsyn till bland annat kontraster, möjlighet att förstora texter, tydliga klickytor och lättlästa texter.

Önskemål om förbättringar

Webbplatsen upplevdes som gammal och utdaterad.
På den nya webben ska man snabbt hitta rätt information.

Sidan bör utstråla omtänksamhet.
Viktigt att intrycket blir stöttande och välkomnande – inte avskräckande och kallt.

Det var svårt att veta vilka möten man får gå på.
”Kan jag komma på det här mötet? Är jag välkommen?” Mötestyperna behövde förklaras bättre.

Svårt att söka efter grupper första gången.
“Jag är så ny så jag vet inte vad några grupper heter”

Väldigt svårt att hitta möten i mobilen.
“För många sidor. Det är bara sida på sida på sida”

Inte tillräckligt riktad till nya medlemmar.
Nya medlemmar vill att sidan ska anpassas så de förstår all information bättre.

Ett modernare gränssnitt

Webbplatsen och varumärket fick en översyn. Man efterfrågade en ny webbplats som ska kännas modern och välkomnande. Vi har sett över färger, typografi, ikoner och formspråk generellt.

Valen gällande design, form och färgspråk bottnar i de samtal vi haft med anhöriga och medlemmar i AA. Att skapa en behaglig och inbjudande känsla men samtidigt hålla en seriös och allvarlig ton med ett bildspråk som är igenkännande.

Förbättrad användarupplevelse

Att förbättra användarupplevelsen och de olika kundresorna har varit huvudfokus i arbetet med nya AA.se. Att tillgodose både de som snabbt vill hitta möten i sin region och de som söker onlinemöten. Några vill läsa om andras berättelser medan andra är mer intresserade av organisationen AA. De som arbetar aktivt vill kunna se vilka framtida aktiviteter som är på gång inom organisationen AA.

Detta är några övergripande kundresor utöver de mikrokonverteringar som sker på sajten. För oss handlade mycket av arbetet om att göra det enkelt och tydligt för en besökare att hitta rätt information genom få klick och tydlig interaktion.

En sökbar och snabb lösning

Det var avgörande för att få en sökbar och snabb lösning. Utöver att använda WordPress har vi byggt ett API och datalager för sök och filtrering av alla grupper och dess metadata.

Genom att använda moderna tekniker tillsammans med Mapbox API för kartor och GPS-positionering kunde vi uppfylla förväntningarna och de högt ställda kraven.

Anonyma Alkoholister AA fullskala webbsida

Vad kunden säger

"Utifrån vårt förfrågningsunderlag och webbskiss har Tankbar bidragit med SEO och designförbättringar och är en kunnig, lyhörd och smidig samarbetspartner. Sajten är snygg, snabb, funktionell och fått mycket beröm av användarna. Vi i AA är mycket nöjda med resultatet och vårt pågående samarbete."

Anonyma Alkoholister AA Logo
ANONYMA ALKOHOLISTER SVERIGE