Tankbar har släppt nya Nöjesresor.se. Fokus ligger på mobila användarupplevelser och konverteringar – sådant som syns på insidan, snarare än för sajtbesökarna. – Vi har förbättrat allt vi byggde i första vändan, säger Alex Kappel, UX-designer.

Tankbar lanserade Nöjesresor.se hösten 2017 och resultatet gick uppåt: Rese- och evenemangsbolaget noterade ökad omsättning och försäljningsrekord. Nu har vi tagit nästa steg tillsammans. Releasen av Nöjesresor 2.0 firades med sabrering under ett blommande körsbärsträd.

Åsa Dalhäll, projektledare på Tankbar, är glad att sajten är släppt.

– Det känns skönt! Alex, Rasmus och Jonas, som har slutat på Tankbar, har jobbat intensivt under en lång period, säger hon.

Vi backar bandet lite. I september 2017 lanserades Nöjesresor.se (tidigare Nöjesresan.se). Inför nypremiären hade Tankbar förändrat allt. För att nämna ett axplock: Strategi, e-handelsplattform, struktur, digital marknadsföring och design. Kort sagt klev Nöjesresor in i en modern verklighet, med verktyg som effektiviserade och förenklade såväl för kunderna som för personalen.

När lanseringsbubblet var slut inleddes satsningen på Nöjesresor 2.0. I december 2017 startade projektet för bättre design i mobilen och sedan dess har såväl Tankbar som Nöjesresor levt och andats uppdateringar. De sista veckorna före lanseringen jobbade Rasmus Milesson och Alex Kappel intensivt med att färdigställa alla funktioner – hela tiden i kontakt med Nöjesresors team.

Åsa Dalhäll tycker att projektet har varit spännande.

– Det är kul att fokus ligger på att förbättra användarupplevelserna och öka konverteringarna. Nu efter releasen tycker vi oss se att vi är på rätt väg, säger hon.

Utsidan ser ut som vanligt – det är under skalet som Tankbar och Nöjesresor har gjort stora förändringar.

För ett otränat öga är förändringarna minimala. Nöjesresor.se är en avancerad sajt med många komplexa metoder och uträkningar. Till skillnad från en klassisk e-handelssajt kan flera produkter kombineras till paket på Nöjesresor.se. Kunden väljer först evenemang, därefter hotell och till sist middagspaket eller något annat restaurangbesök.

– Det är en utmaning att de bara säljer online – Nöjesresor har ingen fysisk butik, säger Åsa Dalhäll.

Hon fortsätter:

– Nöjesresor vet väldigt mycket om sina kunder och väl insatta i deras beteenden. Det förenklar helt klart arbetsprocesserna.

Förutom sajten jobbar Tankbar hårt med digital marknadsföring för Nöjesresors räkning. En stor del av bolagets framgångar bygger på stark digital annonsering och vi ser hela tiden över kampanjerna på såväl Google som inom sociala medier. Målet är tydligt: Nöjesresors varumärke ska bli än mer välkänt och bolaget ska bygga relationer med såväl befintliga som nya kunder.

– Det är roligt att de satsar brett och inte enbart fokuserar på traditionell marknadsföring. Och det är roligt att se att kunderna hittar till Nöjesresor.se. Det gör oss stolta, säger Åsa Dalhäll.

För dig som är nyfiken är det bara att surfa in på Nöjesresor.se. Här ser ni bokningsvyn i sin helhet i desktopläge – en liten sneak peak:


Janna Holmqvist, janna.holmqvist@tankbar.com
Copywriter, PR and social media manager