Under våren har vi löpande fortsatt att utveckla e-handeln för Kila Möbler. Kilamöbler.se är en av våra första WooCommerce-butiker och har kört med plattformen sedan 2013. Målsättningen under 2020 och 2021 är att använda så mycket moderna tekniker som möjligt för att skapa en snabb och användarcentrerad e-handel.

Under våren har vi implementerat Loop54 för sök, produktkatalog, filtrering, personifiering på sajten. Detta är gjort med React som utvecklingsteknik för att få den snabbaste användarupplevelsen. Vi såg redan innan Sverige hamnade i Fixa-hemma-tider att konverteringsfrekvensen ökade så vi och Kila Möbler är nöjda med projektet. Finputs kommer att göras löpande under Q2.

Tillsammans med övriga förbättringar ser vi stor ökning i antal ordrar per dag (66 procent ökning) och trafik in till sajten (60 procent ökning) under april jämfört med förra året.

Vikten av underhåll
En sak vi ibland ser på webbplatser är att det saknas en strategi för underhåll. Det kan handla om rena uppdateringar och WordPress, WooCommerce eller plugins. Det kan även handla om underhålla kod i form av nya standardar, servertekniker, webbläsare, mobilversioner etc. Läs gärna om våra Service- och supportavtal.

Bygg egna lösningar – Rensa färdigköpta plugins
I samband med målsättningen för året så bygger vi löpande bort färdigköpta plugins för att äga koden själva. Det skapar långsiktighet. Vi kan automatisera tester bättre och versionshantera vår egen kod på ett bra och kontrollerat sätt. Felsökning och debugging går fortare och vi slipper sitta med långa och sega Support tickets. För buggar i kod uppstår alltid, det måste man vara medveten om. Frågan är bara hur snabbt och effektivt man kan rätta till det. Äg din egen kod säger vi!

Continuous Delivery
Kilamöbler.se är en av de kunder där vi jobbar med kontinuerlig leverans. Efter varje 2-veckors sprint pushas ny funktionalitet, underhåll av kod eller förbättringar till live-sajten. I slutet av varje sprint testas allt noggrant på en stage-miljö innan vi pushar ut allt via automatiska Pipelines och sedan sätts en planering och prioritering av nästa sprint.

På detta sätt får sajten eller e-handelsplatsen hela tiden översyn och förbättras löpande utan att halka efter i utvecklingen mot konkurrenter och efterfrågan från marknaden. Varje sprint kan vara mer eller mindre omfattande och givetvis anpassad efter budget och möjligheter. Fördelarna är även att vår planering blir bättre och kunden alltid vet vad och när de kan förvänta sig leverans.

Besök gärna kilamöbler.se och botanisera bland tusentals artiklar för din uteplats, balkong eller trädgård.