Vemdalen 2020. Så var det dags för den årliga resan till Vemdalen. Andra året i rad och då är det så klart en tradition. Vi var 10 stycken som kunde lämna familjen hemma och gå all in tankbar-mood. 

Philip rattade det ena gänget …

och Goran det andra.

Som vanligt är vi effektiva och konfererar i bilen upp. Vi hade fått uppdrag från vår varumärkesspecialist om nya uppgifter att tugga vidare på. 

I Tönnebro strålade vi samman med vår kollega, Peter Liliegren – kapten på Mediascreen. Det blev en klassisk värdshus-lunch och sedan jagade vi vidare mot slutdestinationen.

Väl framme såg backarna oerhört inbjudande ut.

Dags att packa ur de överfyllda bilarna och åka och handla och hyra utrustning för de som behövde.

Torsdagens middag ansvarade Peter, Åsa, Christian, Thomas och Linda för. Det här gänget tänkte lite utanför boxen och körde på italienskt. Det blev charkisar, plock och bubbel till förrätt. Pasta frutti di mare till varmrätt och som avslut en tiramisu. Den där efterrätten var det flera som opponerade sig mot, men lag svart är som välförberedda TV-kockar och hade preppat lite. Det uppskattades dock inte av de tävlingsinriktade i lag gul …

Ser ju sjukt kul ut 🙂

Fredagsmorgon och utsikt från stugan.

Dags att göra backarna osäkra. Åsa börjar med en underberg, som hon kanske inte tyckte var jättegod.

Thomas däremot älskar det och anser att alla riktiga skiddagar börjar med en liten hutt.

Solen strålade och alla var på gott humör.

 

Fikadags.

Lunch i toppstugan.

Men ingen skidresa utan skador tydligen och tyvärr var det vår kära Peter som gjorde sig illa denna gång. Återigen fick vi prova på läkarteamet nere vid torget. Det blev ordinerad vila för Peter. Vi andra kämpade på i backen och en kortis på after skin.

Gruppens ladies tog en liten avstickare till Storhogna högfjällshotell och spa. Så fint där! Kan vi verkligen rekommendera. Det blev varsin stenmassage med varma lavastenar.

Solen gick ner över fjället och pärlemormoln uppenbarade sig.

Solnedgång från stugfönstret.

Dags för fredagsmiddag. Då var det Alex, Alexander, Asken, Goran och Philip som stod för en riktig lyxmåltid.

De teamade upp sig i lagkläder.

Lag svart kunde chilla och bara peka på strumporna.

Till förrätt serverades en råraka med ett romberg som en fjälltopp.

Goran vevade ihop den oerhört omtalade renskavsgrytan från förra året – och den var värd att ta i repris även om det andra laget hånade om den kreativa höjden. Det blev omöjligt att hitta en vinnare bland våra matlag. Båda lagen överlevererade. Guldstjärna.

Delad glädje är dubbel glädje som vi brukar säga och Thomas delade med sig av hårsvallet.

Lördag och Vemdalen bjöd på mulet väder men perfekt temperatur och minimalt med blåst.

Någon var tvungen att avvika redan på förmiddagen för att värma upp benen i bastun. Vi andra sa att där tappade vi en till. Men döm av vår förvåning då personen dök upp lagom till lunch och sedan hängde på i backen och i afterski:n och tog en mörkerkörning långt efter att liftarna stannat. Eftersom benen var stumma smörjde hen in sig med tigerbalsam och låt oss säga att det låg en doftridå i hens bakspår.

Vissa trygghetsnarkomaner gjorde sorti från afterskin strax innan kl 16 för att hinna ta sista liften och transportera sig till stugan. Men det åket var ändå ljuvligt. Snö som sakta singlade ner. Den där tystnaden som bara uppenbarar sig i fjällen när snön ligger tät. Och upplysta backar på andra sidan. Riktig vinter är vackert!

Det andra gänget stängde, föga förvånande, afterskin och lyckades köra på känn ner till Högfjällshotellet där ölsortimentet skulle få sig en omgång. Efter det blev det hämtpizza och maratonbastu i stugan. Ett tappert gäng gav sig ut på byn i jakt på ös och brydde sig inte det minsta om landningen. Men heder till nattsuddarna – de var uppe i god tid på söndagmorgon och sällan har en stuga packats ihop så fort.

Det var ett ganska slitet men glatt gäng som samlade ihop sig efter tre dagars intensivt umgänge och fjälluft. Lunchen intogs återigen på klassisk mark i Tönnebro och sedan raka vägen hem till kontoret. 

Tack kompisar och kollegor för en otroligt rolig resa! Det var bjussigt från början till slut.
Stort tack till Tankbar och Philip för en generös konferens! Det är sådant här som bygger relationer utöver det vanliga ❤️