Vi hade sen tidigare utsett ett webbteam med uppgiften att bygga deras nya webb. Utöver det hade vi lottat olika lag med huvudansvar för varsin maträtt.

När vi kom fram till Herrgården möttes vi av två gigantiska hus. Bara att hitta köket i det största huset tog sin lilla stund. Efter alla hade orienterat sig och lyxigt kunna välja mellan fjorton fint lantligt inredda sovrum delade respektive lag upp sig. Köksgängen började förbereda i köket medan webbgänget fokuserade på sajten, texterna, fotona och filmerna.

Oavsett om vi befinner oss på kontoret eller på en herrgård ca 20 mil från kontoret, på fredagar är det fredagsfika. Så klockan 15.00 dukades det upp pepparkakor, lussekatter och årets Blossa Glögg. Vad sa vi, smakade den mango?

Efter det fortsatte några förbereda middagen medan en rafflande biljardturnering avgjordes på nedervåningen. Vissa drog efter andan när ”pistol-fattningen” skulle testas på den helt nya biljardmattan. Lagom till när den sista matchen var avgjord serverades fördrinken i form av Aperol Spritz och ”tilltugget” blinier med löjrom, rödlök och gräddfil.

Lagom till avspark mellan Sverige och Italien serverades förrätten i form av Hummertacos, Pilgrimsmusslor i Champagnesås tillsammans med ett glas torrt bubbel. Till huvudrätt blev vi serverade Oxfilé med en mustig rödvinsås, ugnsrostad delikatesspotatis och ett elegant italienskt rödvin. Middagen avrundades sen med Chokladfondant, rostade hasselnötter, kolasås och kaffe.

Efter den goda middagen och glädjebeskedet över Sveriges vinst blev det dans intill småtimmarna. Medan några gick och la sig nötte några andra ett par timmar pingisturnering.

Dagen efter vaknade vi upp till snö utanför fönstret, trötta och efter en frukostbuffé av råge packade vi in oss i bilarna och styrde hem mot Nyköping igen.

Är ni ett större gäng som vill komma iväg på en avkopplande herrgårdssemester, kan vi varmt rekommendera anläggningen. Snart kan ni läsa och se mer på deras nya sajt som webbteamet hoppas kunna lansera snart på aspaherrgard.se.