Tankbar fick ett roligt uppdrag från Sportfiskarna*:

Producera en webbapp som får barn och ungdomar att prova på världens roligaste friluftsaktivitet – fiske!

Vi har en del fiskenördar på bolaget så det jazzades igång på alla cylindrar. Resultatet blev Artkampen.

Artkampen är en fisketävling som utmanar alla barn och ungdomar mellan 4-16 år att fånga så många olika fiskarter som möjligt. Vid första godkända registrerade art skickas ett glassogram till samtliga tävlingsdeltagare. Tävlingen pågår hela sommarlovet från den 11 juni till 17 augusti.

1-3 pris belönas med presentkort i valfri fiskebutik.

Utöver produktionen har vi tagit fram grafiskt material och texter, samt en affisch och annons till tidningen Svenskt Fiske – Sveriges största fisketidning.

Tipsa gärna barn och ungdomar i din närhet om Artkampen.

Tankbar tackar för uppdraget och önskar skitfiske** till alla

Tack Baitbox för fint klipp:

* Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund är en ideell organisation, vanligen kallad Sportfiskarna. Organisationen syftar till att tillvarata medlemmarnas intressen i frågor rörande sportfiske. Förbundet är uppdelat på 26 distrikt, i varje distrikt ingår ett flertal fiskeföreningar.

** Förtydligande för icke-fiske-intresserade:
”Skitfiske” är inte dåligt fiske, utan vad man hälsar till de som ska ut och fiska. Alltså en uppmaning och förhoppning om att det ska bli mycket och stor fisk, lite som uttrycket ”break a leg” som lyckönskan – det gäller ju att inte jinxa sin upplevelse, ta ut något i förskott utan gärna på ett ironiskt sätt men med underliggande positiv värme önska lycka till.